W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

De ideale inrichting voor jouw kleedkamer!

Maak een onderbouwde keuze.

Bij elke voetbalvereniging zijn ze te vinden; kleedkamers. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de materialen in een kleedkamer kunnen, afhankelijk van wensen, ruimte en budget, variëren. Zo kunnen kleedkamers slechts voorzien zijn van eenvoudige kleedkamerbanken maar kunnen kleedkamers ook voorzien zijn van kleedkamerstoelen, lockers, tassen– en schoenenrekken. Eenvoudig of uitgebreid; uiteindelijk gaat het om de functionaliteit van de kleedruimte. Wij hebben inmiddels al 20 jaar ervaring in het inrichten van kleedkamers en kunnen je daarom van deskundig advies voorzien bij de inrichting van jouw kleedkamer(s). Uiteraard kunnen wij tevens een rol spelen bij de montage van de kleedkamerinrichting.

Eigenschappen voetbalkleedkamer

Verschillende kleuren mogelijk

Om de kleedkamer een professionele uitstraling te geven, kan men de clubkleuren laten terugkomen in verschillende materialen. Zo kunnen onze kleedkamerstoelen en lockers uitgevoerd worden in verschillende RAL-kleuren. Dit zijn de beschikbare kleuren.

Maatwerk

Vragen jouw wensen en behoeften om maatwerk? Wij bieden graag een oplossing op maat! Hierdoor hebben wij reeds een rol mogen spelen bij het inrichten van de kleedkamers van Almere City, AZ Alkmaar, ADO Den Haag, PSV en Feyenoord. Ook voor veel amateurverenigingen hebben we mooie projecten mogen afronden!

Vakkundige montage

Voor de installatie en montage van onze kleedkamerinrichting maken wij gebruik van een vaste installatiepartner. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen van wandbanken, kleedkamerbanken, lockers en kasten. In een vroeg stadium van het project kunnen wij tevens een deskundig advies geven met betrekking tot jouw specifieke plannen.

Ontwerpmogelijkheden

Wij adviseren jou graag over de inrichting van jouw kleedruimte. Met behulp van technische en 3D tekeningen kunnen wij jou een goed beeld geven van jouw wensen en de uitstraling van jouw ruimte. Van het ontwerp tot en met de realisatie kunnen wij voor jou verzorgen.

Snelle levering

Na bestelling kunnen wij onze inrichtingsmaterialen snel leveren. De leverdatum wordt altijd in overleg met de opdrachtgever bepaald en vooraf goed voorbereid.

Deskundig advies

Bij nieuwbouw of renovatie van kleedkamers dient er met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Als wij in een vroeg stadium betrokken kunnen worden bij een project, kunnen wij jouw tijdig voorzien van een vrijblijvend en deskundig advies.

Alleen deze maand 10% korting

Kleedkamerbank met WH-CR4 en lockers

Kleedkamerbank met CR4 stoelen, inclusief veiligheidshaken en persoonlijke lockers per zitplaats. De lockers kunnen voorzien worden van pincodesloten, naamsbestickering en nummerbestickering. In verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar.
Kleedkamerbank met CR4 stoelen, inclusief veiligheidshaken en persoonlijke lockers per zitplaats. De lockers kunnen voorzien worden van pincodesloten, naamsbestickering en nummerbestickering. In verschillende afmetingen en kleuren verkrijgbaar.

Bel nu voor meer informatie:

Veelgestelde vragen

 • Waar moet ik rekening mee houden bij het inrichten van een kleedkamer?

  Als de kleedkamer nog gebouwd moet worden, dan raden wij aan om vooraf goed na te denken over de draagmuren. Dit heeft namelijk als voordeel dat de kleedkamerbanken zwevend gemonteerd kunnen worden, waardoor het schoonmaken van de kleedkamer een stuk eenvoudiger is. Voor de inrichting van de kleedkamer is het belangrijk om het gewenste aantal zitplaatsen te laten weten en welke opties (bijvoorbeeld een wasmeubel) nog meer zijn gewenst. Op basis van de wensen en de afmetingen van de kleedkamer kunnen wij jou van een goed advies voorzien.

 • Wat zijn de kwaliteitsnormen volgens de KNVB?

  Nadat je als vereniging goed hebt nagedacht over wat je wilt realiseren en hoe je dat wilt doen, is het belangrijk om je te laten informeren over de kwaliteitsnormen rondom club- en kleedgebouwen.

  Vooral bij privatisering van kleed- en clubgebouwen is het voor de vereniging van wezenlijk belang vooraf alles goed voor ogen te hebben. Wat exact wil de club bouwen? Wat zijn de bijbehorende (wettelijke) eisen en normen? En is er een helder beeld van de financiële mogelijkheden?

  Het waarborgen van de kwaliteitsnormen zijn belangrijk voor de sportvereniging zelf maar ook voor gemeenten en advies- en architectenbureaus. Maar ook los van de eigendomsverhoudingen is inzicht door de vereniging in de normen en richtlijnen voor de bouw, inrichting, het beheer en onderhoud van de kleed- en clubaccommodatie altijd van belang.

  Lees hier meer over in de brochure van de KNVB.

 • Wat zijn de voordelen van kleedkamerlockers?

  Het plaatsen en inzetten van teamlockers biedt veel voordelen. Het is veiliger, bespaart tijd en ruimte, er zijn minder kleedlokalen nodig en het leidt tot een betere veldbezetting. Het vergemakkelijkt de wedstrijdplanning en vermindert bovendien de kans op diefstal.

  Veel voetbalverenigingen kampen met een gebrek aan kleedkamers. Dubbel gebruik van kleedkamers is dan vaak noodzakelijk, maar niet ideaal. De ruimte is al gauw te krap voor het delen door twee teams, die ook nog eens hun privacy moeten missen. Het gebruik van teamlockers kan deze noodoplossing al dan niet deels voorkomen. Bovendien verkort het de wisseltijden tussen de wedstrijden. Hierdoor is het vaker mogelijk per veld een of meerdere extra wedstrijden in te plannen.

 • Hoeveel kleedkamers heeft mijn club nodig?

  Dat hangt er vanzelfsprekend van af, want de omstandigheden zijn bij elke vereniging weer anders. Hoeveel teams nemen deel aan de competities onder de vlag van de KNVB? Maar ook belangrijk; spelen er vrouwen en meisjes, zijn er gemengde teams en/of zijn er allochtone voetballers met een andere badcultuur? Kunnen er tegelijk twee pupillenwedstrijdjes per ‘normaal’ veld spelen? Is er 4 tegen 4 voetbal en 7 tegen 7? Lukt het de wisseltijden te verkorten en zijn er kunstgrasvelden?

  Gelukkig heeft de KNVB een rekenmodel ontwikkeld waardoor je de hoeveelheid kleedkamers gemakkelijker kan bepalen. Deze vind je hier (pag. 8)!

Digitale folder kleedkamerinrichting

Voor een handig overzicht download onze digitale productbladen of folders. Bekijk hier nog meer mogelijkheden.

Meer informatie over de inrichting van de voetbal kleedkamers

Afmetingen kleedkamer voetbal

De minimale, aanbevolen afmetingen voor een voetbalkleedkamer is 15 tot 24 vierkante meter. Hierbij is de wasruimte buiten beschouwing gehouden. Bij een kleedkamer van 15 m2 zijn de afmetingen gebaseerd op 15 personen. Dubbelgebruik (gebruik door twee jeugd- of trainingsteams) is hierbij dan geen optie. Er is evenmin ruimte voor lockers of een massagetafel. Mocht de kans zich voordoen om bij nieuwbouw of renovatie ook enkele grotere kleedkamers (van 24 vierkante meter) te bouwen dan is dat raadzaam.

Kleinere kleedkamers

Gebruikelijke afmetingen voor de kleinere kleedruimtes, uitgaande van 15 personen, zijn dus minimaal 15 vierkante meter. De minimale en optimale breedte van een kleedkamer is 3 meter. Bij een kleedruimte van 15 vierkante meter betekent dat automatisch een lengte van 5 meter. Bij wasruimtes, inclusief een toilet en wastafel, is dat 10 vierkante meter.

Grotere kleedkamers

De hogere elftallen bestaan doorgaans uit een grotere selectie en beschikken tevens vaak uit een grotere staf. Zij hebben dan ook vaak behoefte aan een kleedruimte van meer dan 20 vierkante meter, ofwel ongeveer 3 bij 7 meter. Vaak zijn dit soort grotere kleedkamers ook voorzien van extra voorzieningen als een massagetafel, behandeltafel, kleedkamerstoelen en/of kleedkamerlockers. Hierdoor is een oppervlakte van 24 vierkante meter een realistische wens. Ga in deze situatie ook uit van een grotere wasruimte van 12 vierkante meter. Het grote voordeel van een grotere kleedkamer is het feit dat deze voorzieningen ideaal zijn voor dubbelgebruik. Hierdoor kan een vereniging meerdere teams tegelijkertijd in een kleedkamer stallen.

Kleedkamer scheidsrechters

Misschien niet de eerste voorziening waar je aan denkt maar ook de scheidsrechters dienen tenminste één aparte kleedruimte te hebben, of één voor dames en één voor heren. Het is raadzaam om te kiezen voor wandbanken zonder vloersteun tenzij het niet anders kan (bijvoorbeeld door het ontbreken van draagmuren). De aanwezigheid van lockers of kluisjes is ook raadzaam wanneer er meerdere personen gebruik maken van de scheidsrechter kleedkamer. Zorg er hoe dan ook voor dat de kleedruimtes goed afsluitbaar zijn met het oog op diefstal en veiligheid.

Richtlijnen zitruimte kleedkamer

Met het oog op de onderhoud van van kleedkamers, raden wij altijd aan om te kiezen voor wandbanken. Vloersteunen worden in de praktijk vaak als hinderlijk ervaren. Bij voorkeur is er in een kleedkamer 9 strekkende meter kleedkamerbank aanwezig. Doorgaans gaat men uit van 60 centimeter zitruimte per persoon.

Een voetbalkleedkamer die voldoet aan jouw wensen en behoeften!

Voordelen W&H Sports

Snelle levering
Vaste montagepartner
Eén aanspreekpunt
Hoogwaardige materialen
Goede referenties
Deskundig advies

W&H Sports; de kleedkamer specialist van Nederland

Wij hebben een uitgebreid leveringsprogramma voor de inrichting van jouw kleedkamer. Wij leveren lockers, garderobekasten, wandbanken, kleedkamerstoelen, wasmeubels en nog veel meer… Door het toepassen van de clubkleuren in de kleedkamerinrichting is het mogelijk om de clubidentiteit van de club goed tot uiting te laten komen. Met behulp van technische en 3D tekeningen kunnen wij jou een goed beeld geven van jouw wensen en de uitstraling van de ruimte. Naast ontwerp en inrichting kunnen wij ook de montage verzorgen. Download hier de digifolder kleedkamerinrichting! Bekijk hier enkele referenties.

De perfecte kleedkamer voor een voetbalvereniging!

Maak een weloverwogen keuze.