W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Nieuw initiatief bevordert beweging en duurzaamheid: De QR-FIT Bank

QR-FIT bank met 160 verschillende oefeningen op 3 verschillende fitheidsniveau’s.

In een innovatieve stap naar een vitale en circulaire samenleving introduceert GreenMatter in samenwerking met QR-FIT de QR-FIT bank. Een uniek concept dat fitness en het zero-waste principe combineert. Deze bank, gemaakt van 95 kilo gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden, biedt gebruikers de mogelijkheid om via een geïntegreerde app toegang te krijgen tot 160 verschillende oefeningen op 3 verschillende fitheidsniveaus.

De QR-FIT bank heeft een langere levensduur dan de gemiddelde bank in onze openbare ruimte, is functioneel én is op het einde van de levensduur volledig circulair te verwerken.

Stimulering van fysieke activiteit

In Nederland, waar meer dan de helft van de bevolking niet voldoende beweegt, brengt QR-FIT een welkome oplossing. De beweegrichtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad vormen de basis voor dit project, dat als doel heeft de fysieke activiteit onder de burgers te stimuleren en daarmee bij te dragen aan de vermindering van gezondheidsrisico’s zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.

Met recht een bank om ook even uit te rusten

De QR-FIT bank, die eruitziet als een gewone parkbank, verrast met zijn multifunctionele beweegmogelijkheden. Het is niet alleen een plek om te rusten, maar ook om te werken aan kracht, conditie, mobiliteit en balans. De bijbehorende app fungeert als een persoonlijke trainer, die gebruikers begeleidt bij het correct uitvoeren van oefeningen en het voldoen aan de beweegrichtlijnen.

Verbinding bevorderend

Dit initiatief benadrukt ook het belang van sociale interactie en gemeenschapsvorming, aangezien de bank een plek is waar mensen samen kunnen komen en bewegen. Door samenwerking met lokale partners en het organiseren van activiteiten streeft QR-FIT naar een langdurige integratie van beweging in de dagelijkse routine van diverse doelgroepen.

De introductie van de QR-FIT bank is een voorbeeld van hoe innovatie, gezondheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Met de QR-FIT app, die teams en gemeenschappen stimuleert om actief te blijven, zet het project een stap vooruit in het bevorderen van een actieve levensstijl.

Benieuwd naar het volledige verhaal van QR-FIT? Download hier de brochure!

Producten in dit artikel

Misschien vind je dit ook interessant:

GreenMatter buitenmeubilair bij nieuw PadelPark 21 in Hoofddorp

PadelPark 21 is de nieuwste padellocatie in Hoofddorp met maar liefst 6 outdoor padelbanen. Het park is gelegen op het Sportpark van honk-…

Volop GreenMatter bij Radboud Universiteit Nijmegen

Voor de Radboud Universiteit Nijmegen is duurzaamheid een belangrijk speerpunt voor de korte én lange termijn. Marco van Beuningen denkt als Coördinator Beheer…