W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Een circulaire parkbank kopen?

De GreenMatter parkbank is de bank waar je naar op zoek bent!

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van parkbanken? Op deze pagina vind je alle informatie over onze circulaire parkbank gemaakt van gerecycled kunstgras. Een product voortkomend uit ons initiatief GreenMatter. De afgelopen jaren is er veel te doen geweest rondom de kunstgrasafvalberg. Daarom besloten wij samen met Lankhorst Engineerd Products om dit initiatief te starten, zodat vanuit de materialen van versleten kunstgrasvelden producten worden vervaardigd. De eerste successen werden geboekt met kantplanken. Er zijn inmiddels echter al twintig productvarianten, allemaal gemaakt van gerecycled kunstgras, verkrijgbaar. Eén hiervan is de GreenMatter parkbank. Een product dat een prachtige bijdrage kan leveren aan een groener straatbeeld in gemeenten. Na het lezen van deze pagina weet je alles over onze circulaire parkbank. Geen interesse in circulaire producten? Wij leveren naast de GreenMatter parkbank ook kunststof parkbanken.

Eigenschappen parkbank

Transparant verwerkingsproces

Samen zijn we verantwoordelijk voor de toekomst van onze aarde. Dat vraagt om een kritische houding bij het gebruik van nieuwe materialen en een open blik bij het gebruik van circulaire producten. Met ons innovatieve verwerkingsproces kunnen wij oude, versleten kunstgrasmatten weer verwerken tot nieuwe, circulaire producten!

Circulair

Met de aanschaf van een GreenMatter parkbank wordt er een circulaire grondstof in beweging gebracht en lever jij een actieve bijdrage in het verkleinen van de kunstgrasafvalberg.

Duurzame parkbank

De minimale verwachte technische levensduur van de GreenMatter parkbank is 50 jaar. Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement.

100% Recyclebaar

De GreenMatter parkbanken zijn aan het einde van de levensduur 100% recyclebaar. Van de grondstoffen kunnen weer nieuwe producten worden geproduceerd.

Gecertificeerd

De GreenMatter parkbanken zijn voorzien van ISO 9001: Quality certificate , ISO 14001: Environment certificate en OHSAS 18001: Safety certificate. Daarnaast zijn de producten voorzien van het MORE-label én is GreenMatter in 2020 toegetreden tot de ESTC EMEA Synthetic Turf Council.

Award winnaar

GreenMatter heeft in 2020 de Plastics Recycling Award Europe ontvangen in de categorie ‘Building & Construction Product of the Year’.

Ervaringen

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG 10% KORTING!

GreenMatter parkbank

Parkbank 'GreenMatter' vervaardigd uit gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden (geen productieafval). De parkbank in een te verankeren uitvoering wordt als bouwpakket geleverd. De parkbank is staalversterkt en UV-resistent. Na einde levensduur is deze 100% recyclebaar. Minimale verwachte technische levensduur 50 jaar. Lengte parkbank: 180cm. Gewicht ca. 72 kg. Uitvoering: Parkbank met zwarte staanders van PE/PP en bankplanken van 100% kunstgras (staalversterkt). Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement. Meer informatie over de parkbank is hier te vinden!
Parkbank 'GreenMatter' vervaardigd uit gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden (geen productieafval). De parkbank in een te verankeren uitvoering wordt als bouwpakket geleverd. De parkbank is staalversterkt en UV-resistent. Na einde levensduur is deze 100% recyclebaar. Minimale verwachte technische levensduur 50 jaar. Lengte parkbank: 180cm. Gewicht ca. 72 kg. Uitvoering: Parkbank met zwarte staanders van PE/PP en bankplanken van 100% kunstgras (staalversterkt). Levering is inclusief garantieverklaring grondstoffen en REACH statement. Meer informatie over de parkbank is hier te vinden!

Specificaties

Artikelnummer 245136

Bel nu voor meer informatie:

Veelgestelde vragen

 • Hoe is de GreenMatter parkbank ontstaan?

  GreenMatter is ons initiatief samen met Lankhorst Engineerd Products. Nadat wij onze krachten hadden gebundeld ontstond al snel een kantplank van gerecycled kunstgras. Een waar succes. Hierna werd het leveringsprogramma van GreenMatter uitgebreid met onder andere parkbanken, picknicksets en bloembakken.

 • Wat is de lengte van de GreenMatter parkbank?

  De GreenMatter parkbanken hebben een lengte van 180 cm. Indien gewenst kunnen ook producten op maat gemaakt worden. De haalbaarheid is echter sterk afhankelijk van de gewenste aantallen, het type product, etc. Wij denken in ieder geval graag mee zodat wij ons leveringsprogramma verder kunnen uitbreiden!

 • Waarom is de keuze voor GreenMatter zo verantwoord?

  GreenMatter zet zich elke dag in om de kunstgrasafvalberg te verkleinen. In de afgelopen decennia zijn er enorm veel kunstgrasvelden verzameld zonder dat er iets met de bruikbare materialen is gedaan. Dankzij de producten van GreenMatter wordt er een circulaire grondstof in beweging gebracht. Het recyclen van kunstgras is namelijk een belangrijke stap. Het is echter nog belangrijker dat deze grondstoffen ook daadwerkelijk gebruikt worden tijdens de productie van nieuwe producten.

 • Hoe worden de producten van GreenMatter geassembleerd?

  Voor eventuele bewerkingen en het assembleren van onze GreenMatter producten, maken wij gebruik van de diensten van Empatec. Empatec is een sociaal werkbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Hoe groot is het kunstgrasafvalprobleem?

  Enkele feiten op een rijtje:

  • Versleten kunstgrasvelden met infill; >35.000 velden wereldwijd.
  • 9.000 versleten kunstgrasvelden dienen vervangen te worden vóór 2022.
  • Een gemiddeld kunstgras voetbalveld is 7,600 m2 en weegt 250 tot 350 ton.

  Met 260 kantplanken, 10 picknicksets (4 banks) en 6 picknicksets (2 banks) ben jij 100% circulair en heb jij een volledig kunstgrasveld weten te recyclen.

  * Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend en dient slechts ter indicatie.

Groen doet er toe!

In 1976 werd het eerste kunstgrasveld aangelegd. Een revolutionair moment waarop nooit is stilgestaan bij de gevolgen die we vandaag de dag ervaren. Het duurde immers nog meer dan twee decennia voordat kunstgras grootschalig werd aangelegd. Wederom zonder na te denken over de verwerking wanneer het kunstgras vervangen dient te worden. Wanneer het probleem wel aan de kaak werd gesteld, bleken er verschillende partijen die hier van wilde profiteren. Dit werd gedaan door hoge vergoedingen aan te nemen voor kunstgrasvelden zonder deze te verwerken. Gelukkig ontstond een aantal jaar geleden een nationale discussie, waardoor nieuwe initiatieven op het gebied van recycling zijn ontstaan. Inmiddels worden kunstgrasvezels volgens de norm gerecycled. Daarnaast probeert GreenMatter opdrachtgevers bewust te maken van het feit dat er een circulaire grondstofstroom op gang gebracht moet worden. Wanneer gerecycled kunstgras niet gebruikt worden als grondstof is er namelijk nog steeds sprake van afval. Dit is dé reden dat de aanschaf van circulaire producten belangrijker is dan ooit. Groen doet er toe! Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit afvalprobleem opgelost wordt.

Een duurzaam en kwalitatief product dat bijdraagt aan de verkleining van de kunstgrasafvalberg!

Voordelen W&H Sports

Snelle levering
Vaste montagepartner
Eén aanspreekpunt
Hoogwaardige materialen
Goede referenties
Deskundig advies

W&H Sports; mede-initiatiefnemer van GreenMatter

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zit in ons DNA en vind je terug in onze initiatieven en ons leveringsprogramma. In 2019 zijn wij samen met Lankhorst Engineerded Products GreenMatter gestart. Hiermee hebben wij ons ten doel gesteld om de kunstgrasafvalberg te verkleinen. Dit gebeurt door producten te ontwikkelen en produceren van gerecycled kunstgras voor op of rond de sportaccommodatie. De producten van GreenMatter zijn na afloop 100% recyclebaar. Dit levert een gesloten cirkel op. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) maken wij bij de vervaardiging van de GreenMatter producten gebruik van een sociaal werkbedrijf.

De parkbank voor de toekomst!

Kies voor circulariteit en duurzaamheid