W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Steeds meer clubs kiezen voor SoccerPLAY

SoccerPLAY was één van de eerste online trainersplatforms in de wereld. In 2008 opgericht als de Ajax Online Academy, maakte het medio 2017 een naamsverandering door. Hoewel de naam veranderde, veranderde de waardevolle content allerminst. Dat is ook de voornaamste reden dat men kiest voor SoccerPLAY. In de aanloop naar het nieuwe seizoen merken wij op dat vrijwel alle verenigingen verlengen én dat we ook nieuwkomers mogen verwelkomen!

Zo hebben onder andere FC Lisse (top 20 beste jeugdopleidingen van Nederland), VVC, sv De Meer, vv Union, KDO, SVM, VVZ’49 en Keeperschool Groningen onlangs verlengd. Ook in het buitenland wordt veel gewerkt met SoccerPLAY. Zo heeft ook Internazionale Milano de samenwerking verlengd.

Wat is SoccerPLAY?

SoccerPLAY is een online managementsysteem dat ontwikkeld is om bonden, clubs, voetbalscholen en individuele trainers zo goed mogelijk te ondersteunen in het ontwikkelen/opleiden van jeugdspelers. In 2009 startte SoccerPLAY, in samenwerking met AFC Ajax, als één van de eerste in de sportwereld met het aanbieden van een compleet, didactisch en methodisch opgebouwd voetbaltrainingsprogramma voor trainers en spelers. Al snel vergaarde het platform wereldwijde bekendheid door het vermarkten van een sterke opleidingstructuur (volgens de Ajax filosofie) en samenwerkingen met verschillende bonden en professionele voetbalclubs (zie KNVB Trainingsplanner). SoccerPLAY kent meer dan 800 oefenvormen welke onderverdeeld zijn in verschillende leeftijdscategorieën. Daardoor kan het online voetbaltrainingsprogramma als leidraad dienen voor het jeugdbeleid van amateurverenigingen. De oefenstof biedt bestuurders, coördinatoren en jeugdtrainers ondersteuning en begeleiding bij het geven en samenstellen van voetbaltrainingen.

Meer dan 800 leeftijdsspecifieke oefeningen!

Via soccer-play.com kunnen trainers oefenstof bekijken en hiermee eenvoudig zelf een eigen training samenstellen, om deze uiteindelijk uit te printen en mee te nemen naar het trainingsveld. Alle gemaakte trainingen worden opgeslagen onder een eigen account, waardoor iedere trainer een eigen database van trainingen opbouwt. SoccerPLAY onderscheidt zich voornamelijk door de kwalitatieve content die het herbergt. De content is namelijk opgebouwd uit leeftijdsspecifieke oefeningen, mentale trainingsfacetten en oefeningen die de motorische ontwikkeling bevorderen. Zorgvuldig opgebouwd krijgen jeugdspelers ieder jaar leeftijdspecifieke oefeningen voorgedragen. Voor elke leeftijd zijn er specifieke leerdoelen bepaald die bijdragen aan periodieke doelstellingen. De oefenstofdatabase bevat inmiddels meer dan 800 oefeningen, gerangschikt per leeftijdscategorie. Iedere oefening wordt ondersteund met organisatievormen, tekst, tekeningen, animatie- en videobeelden. Kortom, SoccerPLAY heeft de juiste oefeningen bij de juiste leeftijden gecategoriseerd.