W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Succesvolle seminar Hockey & Korfbaldome

IMG_0487

Afgelopen donderdag 4 februari is er bij hockeyvereniging MHC Fletiomare in Vleuten succesvol het concept van de Sportdome toegelicht tijdens twee drukbezochte bijeenkomsten. In totaal 90 belangstellende waren aanwezig bij een presentatie van Arnoud Fiolet van European Turf Group. In samenwerking met Evertech en W&H Sports is in december 2015 een luchthal gerealiseerd met een modulaire indoor sportvloer op het huidige veld van MHC Fletiomare.

Voor de vereniging heeft dit als voordeel dat zij voor hun grote ledenaantal zaalhockey aan kunnen bieden op hun eigen terrein. Het bestuur van MHC Fletiomare ziet vele voordelen. Zo heeft de vereniging hierdoor niet meer te maken met de hoge huurtarieven van de sporthallen. Ook hoeven de deelnemers van de zaalhockeycompetitie minder ver te reizen naar hun training of wedstrijd. Gezien het aantal jeugdleden wordt dit als positief ervaren.

De afgelopen maanden hebben maar liefst 80 teams gebruik kunnen maken van de “Fletiodome” en werd er 60 uur per week gebruikt.

Ook de speltechnische eigenschappen van de vloer worden ook positief ontvangen. De “Fletiodome” is erg snel. Dit komt uiteraard ten goede van de techniek voor zowel indoor als outdoor. Door de dubbelwandige blaashal is er geen condensvorming waardoor dit niet terug kan vallen op de vloer. Een gladde vloer door terugkomende condens is dus uitgesloten. Daarnaast blijft ook tijdens de reguliere winterstop de sociale betrokkenheid van de leden bij de vereniging groot aangezien de eigen hal iedereen naar de vereniging trekt in plaats verschillende hallen in de regio.

Sport&Strategie Online heeft ook een artikel gepubliceerd over de ‘Fletiodome’: “Ook de KNHB constateert dat het aantal hockeyverenigingen met een blaashal toeneemt. Rico Schaap, coördinator zaalhockey bij de bond, geeft aan dat er nu negen clubs zijn die beschikken over een hal. De bond is bezig met het opstellen van een hand-out met aanbevelingen en aandachtspunten die verenigingen moeten helpen bij het proces om te komen tot realisatie.”

De luchthal kan voor alle indoorsporten worden ingezet. Denk vooral aan korfbal, handbal, tennis, zaalhockey, volleybal en zaalvoetbal.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Lees hier het hele artikel van Sport&Strategie Online over de blaashal van Fletiomare.