W&H Sports

Haverstraat 71

2153 GD Nieuw Vennep

Schoolplein inrichten

Innovatief, duurzaam, multifunctioneel en sportief.

W&H Sports helpt graag bij het creëren van hét schoolplein van de toekomst. Wij bieden duurzame, interactieve en multifunctionele mogelijkheden aan voor de inrichting van ieder schoolplein. Onze experts adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

Met onze GreenMatter producten kan er een groen schoolplein worden gecreëerd wat klaar is voor de toekomst. Daarentegen zorgen de SmartGoals palen juist weer voor een interactief schoolplein waar gamen en sporten samenkomen, perfect voor de motorische ontwikkeling van de jeugd. Voor de overige inrichting van het schoolplein bieden wij onder andere outdoor tafelvoetbal, outdoor tafeltennis, Teqball tafels en klimtoestellen aan.

Wilt u een sportief schoolplein? Bekijk dan eens onze outdoor fitnesstoestellen.

Eigenschappen

Duurzaam

Onze GreenMatter lijn kan worden ingezet voor het creëren van een groen schoolplein. Producten uit de GreenMatter lijn die hierop aansluiten zijn onder andere de bloembakken, afvalbakken en de picknicktafels.

Interactief

Spel en gaming komen samen dankzij de SmartGoals Urban SkillCourts configuraties. De SmartGoals zijn een innovatieve installatie waardoor de motorische ontwikkeling van de jeugd op een leuke manier wordt gestimuleerd.

Multifunctioneel

Het schoolplein kan multifunctioneel worden ingericht met de SmartGoals. De losse SmartGoals sets zijn te verplaatsen waardoor er telkens een andere opzet mogelijk is en de leerlingen telkens weer kunnen worden uitgedaagd.

Sportief

Een sportief schoolplein is heel belangrijk. Tijdens de coronapandemie zijn mensen minder gaan bewegen. Door outdoor fitnesstoestellen te faciliteren geven scholen de mogelijkheid aan de leerlingen om te bewegen.

Modern

Bij de inrichting van een schoolplein zal er rekening moeten worden gehouden met de huidige generatie jongeren. Het schoolplein moet de jeugd de mogelijkheid geven tot motorische ontwikkeling, maar wel in de tijdsgeest van nu.

Divers

Het aanbod voor schoolpleininrichting is zeer divers. Van interactieve mogelijkheden, tot duurzame oplossingen tot outdoor toestellen. Kortom, er is zijn genoeg mogelijkheden!

SmartGoals Urban SkillCourt

De SmartGoals worden al jarenlang ingezet op het sportveld maar er is nu ook een SmartGoals Urban SkillCourt ontwikkeld. Dit product is speciaal ontwikkeld voor openbare ruimtes en hiermee wordt getracht de brug te slaan tussen bewegen en gamen. De SmartGoals Urban SkillCourts zijn een permanente, interactieve installatie voor een openbare ruimte. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan tevens worden voorzien van andere inrichtingsmaterialen zoals LED schermen, voetbaldoelen, boardings, fitnessinstallaties, enzovoorts. Door middel van een app kunnen gebruikers inloggen en gebruik maken van verschillende tests. De Urban SkillCourts zijn uitermate geschikt voor speelpleinen, openbare ruimtes, schoolpleinen en fitnesspleinen. Download hier de digi-folder SmartGoals SkillCourts!
De SmartGoals worden al jarenlang ingezet op het sportveld maar er is nu ook een SmartGoals Urban SkillCourt ontwikkeld. Dit product is speciaal ontwikkeld voor openbare ruimtes en hiermee wordt getracht de brug te slaan tussen bewegen en gamen. De SmartGoals Urban SkillCourts zijn een permanente, interactieve installatie voor een openbare ruimte. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan tevens worden voorzien van andere inrichtingsmaterialen zoals LED schermen, voetbaldoelen, boardings, fitnessinstallaties, enzovoorts. Door middel van een app kunnen gebruikers inloggen en gebruik maken van verschillende tests. De Urban SkillCourts zijn uitermate geschikt voor speelpleinen, openbare ruimtes, schoolpleinen en fitnesspleinen. Download hier de digi-folder SmartGoals SkillCourts!

Bel nu voor meer informatie:

Veelgestelde vragen

 • Waar moet een schoolplein aan voldoen?

  Veiligheid op een schoolplein is uitermate belangrijk. Daarom zijn er een aantal wetten en regels opgesteld. De eerste is de EN-1177:2018, deze Europese norm schrijft twee dingen voor:

  • Bij speeltoestellen met een valhoogte van minimaal 60 centimeter dient er een schokabsorberende ondergrond te zijn.
  • Deze schokabsorberende ondergrond dient een valveilige zone te zijn, die vrij is van obstakels.

  Een andere wet is de EN-1176, de Europese norm voor veilige speeltoestellen. Deze norm gaat over de regelgeving rondom alle gevaren die kunnen ontstaan ten gevolge van het gebruik van het toestel.

  Onze werknemers adviseren u graag over de wetten en regels omtrent de inrichting van een schoolplein.

 • Zijn er subsidies beschikbaar voor het inrichten van een schoolplein?

  Elke gemeente biedt verschillende subsidies aan voor de inrichting van een schoolplein. In de meeste gevallen gaat het om steun voor het ‘vergroenen’ van het schoolplein. Onze GreenMatter producten sluiten hier uitstekend op aan.

  Recent is er ook een steunprogramma vanuit de overheid opgezet. Het kabinet heeft een bedrag van in totaal € 8,5 miljard beschikbaar gesteld voor het herstel en de ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na de corona, dit wordt ook wel het Nationaal Programma Onderwijs genoemd.

 • Aan welke scholen heeft W&H Sports al geleverd?

  W&H Sports heeft al meerdere afgeronde projecten bij scholen. Voorbeelden van projecten zijn het leveren van onze ‘NATURE’-line bij college Hageveld en bij Laar en Berg.

Financieringsmogelijkheden

NPO-subsidie

Er is door de overheid een NPO-subsidie in het leven geroepen om de achterstand die is opgelopen ten gevolge van corona weg te werken op scholen. Totaal trekt de overheid € 8,5 miljard hiervoor uit, in 2021 ontving iedere bassischool € 700,- per leerling.  Deze NPO-subsidie kan worden ingezet tijdens de inrichting van het schoolplein. Hiervoor kunnen scholen kiezen uit een menukaart van interventies.

De interventies die relevant zijn voor de inrichting van een schoolplein zijn:

 • (C) Sociaal-emotionele en fysieke ontwikkeling van leerlingen
  – Interventies gericht op het welbevinden van leerlingen
  – Sportieve activiteiten
 • (D) Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen
  – Samenwerkend leren
 • (F) Faciliteiten en randvoorwaarden
  – Interventies gericht op faciliteiten en randvoorwaarden

Bij de keuze voor een bepaalde interventie zal er moeten worden gekeken naar een bredere aanpak. De effectiviteit van een interventie wordt groter wanneer het onderdeel uitmaakt van een bredere aanpak. Zo moet een interventie doelgericht, lokaal passend, samenhangend, lerend en duurzaam zijn.

Om de achterstanden in het onderwijs weg te werken is het van belang dat er wordt ingezet op het stimuleren van sporten. Op het gebied van bewegen zijn serieuze achterstanden merkbaar. Bewegen is goed voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de jeugd. Door bewegen worden extra cellen aangemaakt in de hersenen, waardoor de leerstof sneller wordt opgenomen. De verschillende interventies sluiten hier goed op aan.

Multifunctioneel schoolplein

Een school speelt op maatschappelijk vlak een grote rol in elke buurt. Wanneer een school in een woonwijk is gevestigd, is het schoolplein een ontmoetingsplek voor alle inwoners van de wijk. Om de buurtparticipatie te vergroten in de wijk kan een school er ook voor kiezen om samen met de inwoners een multifunctioneel schoolplein te creëren.

Wanneer een school investeert in een schoolplein wat buiten de schooluren te gebruiken is voor buurtbewoners dan kan de investering in het schoolplein worden terugverdiend. SV Longa’ 30 is een voorbeeld van een sportvereniging die dit succesvolle concept hanteert. Het multifunctionele SmartGoals Urban SkillCourt is niet alleen voor leden van de voetbalclub te gebruiken, maar het court is ook voor niet-leden te boeken tegen een kleine vergoeding. Dit concept is ook uitstekend toe te passen op scholen. Men sport vaak in de avonduren, op dit moment is het schoolplein niet in gebruik door scholieren. Door het schoolplein beschikbaar te stellen als sportieve ontmoetingsplek voor buurtbewoners ontstaat er sociale cohesie in de wijk. Daarnaast is er sprake van return on investment voor de school.

Een schoolplein aan de hand van jouw wensen!

Voordelen W&H Sports

Snelle levering
Vaste montagepartner
Eén aanspreekpunt
Hoogwaardige materialen
Grote referenties
Deskundig advies

W&H Sports; specialist in het inrichten van innovatieve schoolpleinen!

Geen schoolplein is hetzelfde. Onze sport is het inrichten van sportaccommodaties, speelpleinen, openbare ruimten en stadions. Door onze brede expertise kunnen wij advies op maat geven in elke situatie. Samen met u komen we tot de inrichting van een schoolplein die nog jaren meekan. Daarnaast adviseren we u graag over de financieringsmogelijkheden.

Een schoolplein op maat!

Aan de hand van jouw wensen!